In verschillende situaties kan het zijn dat je de hulp van een loopbaanadviseur zou willen inschakelen. Kies dan voor TC Academy. De loopbaanadviseur van TC Academy vindt het belangrijk werknemers de kans te geven zich te ontwikkelen en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Hij heeft oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de werknemer, in connectie met de organisatie. Werknemers presteren zodoende optimaal en lopen zichzelf niet voorbij.

 

De adviseur heeft een gedegen opleiding achter de rug en is gecertificeerd. Bij TC Academy gelooft men dat de beste lessen uit de praktijk te halen zijn, in ‘Learning by Doing’. In essentie helpt de loopbaanadviseur bij het beantwoorden van 3 vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Belangrijk hierbij is te focussen op het individu. Gaat het om interne vraagstukken, dan zal het advies altijd in lijn zijn met de organisatie.

 

Wanneer kun je een loopbaanadviseur gebruiken?

Daar zijn verschillende redenen voor te vinden. Als je al een tijdje werkzaam bent kun je vast lopen in je huidige functie en je afvragen: pas ik wel in mijn functie? Is dit het beste loopbaan pad voor mij als werknemer? Daarbij kan een adviseur van TC Academy je helpen.

 

Of in het geval van een fusie of reorganisatie. Werknemers krijgen dan te maken met grote veranderingen die van invloed kunnen zijn op de functie, de taken of op de manier waarop de organisatie werkt. Een loopbaanadviseur kan de werknemers bijstaan en persoonlijk begeleiden. Dit is ook voor de werkgever een uitkomst als er veel staat te veranderen in een organisatie. De adviseur kan helpen deze veranderingen soepel te laten verlopen. Met andere woorden: op diverse momenten kunnen de loopbaanadviseurs van de TC Academy je bijstaan.